Tertúlies Literàries


Tertúlies literàries

Desde l’octubre del 2002 cada mes es fa una trobada mensual d’aficionats a la lectura per comentar un llibre tot sopant i, sempre que és possible, amb la presència de l’autor.

L’octubre de 2017 va fer quinze anys de la primera tertúlia literària al Centre d’aquesta etapa. I diem d’aquesta etapa perquè en els més de 100 anys d’història de l’entitat, en altres èpoques ja s’havien fer tot tipus de tertúlies, també literàries, però no amb aquest format inaugurat l’octubre del 2002 amb sopar inclòs.

El temps passa que vola, inexorable, sense adonar-nos-en. Tanmateix dóna credibilitat a un projecte que iniciaren un grupet d’amics (alguns socis i d’altres no) que trobaren a redós del Centre l’espai per desenvolupar la seva idea: oferir un espai d’intercanvi cultural, distès, planer i sense pretensions intel·lectuals excessives al voltant d’una taula parada.

Tot va començar amb la lectura i comentari de la novel·la La mort a Venècia de Thomas Mann. L’assistència va ser d’11 tertulians. Discreta però suficient per crear saó, per iniciar un nucli d’ignició mínim i mantenir sempre el caliu necessari per romandre estable malgrat les vicissituds del temps. Des d’aleshores i fins el moment actual, han estat prop de 200 tertúlies.

L’assistència a la tertúlia està oberta a socis i no socis. Cal apuntar-s’hi prèviament a l’adreça tertulies@elcentrepoblenou.cat. El preu del sopar és de 13 € que s’han de fer efectius en acabar la tertúlia.

Llista de tertúlies

Elogi de la Lectura

L’Elogi de la Lectura és la nostra manera de celebrar Sant Jordi. Des de l’any 2014, com a complement de les Tertúlies Literàries, la Secció de Foment d’Activitats Culturals organitza per Sant Jordi el seu particular homenatge al món dels llibres. L’acte s’estructura en quatre parts; la salutació del President del Centre, la lectura de la memòria d’activitats, un breu acte acadèmic i, finalment, s’ofereix una copa de cava als assistents.

Elogi de la lectura, 2017 (20)

Elogi de la lectura, 2017 (14)