Història del Cor

El Cor Poblenou és el resultat d’un llarg camí iniciat l’any 1991 quan uns vint-i-cinc actors de la Secció de Teatre del Centre van decidir, entusiasmats, fer de cor en el muntatge de l’opereta El Mikado. Després van venir l’òpera-rock Jesucrist Superstari el recital Això és Broadway!

L’any 1995 presenta el muntatge Màrtir de la pau (evocació de Martin Luther King) i participa en una gala operística feta al Centre amb solistes i orquestra simfònica. De l’èxit d’aquesta gala en surt el projecte de muntar l’òpera La Bohème de Puccini, amb motiu del centenari de la seva estrena, cosa que es fa al Casino l’Aliança del Poblenou per qüestions d’espai i d’aforament. Som a l’any 1996, i d’aquella Bohème en neix una petita temporada amb tres títols: Lucia de Lammermoor de Donizetti, Rigoletto de Verdi, Madama Butterfly de Puccini i amb la interpretació, en versió de concert, de Il Trovatorede Verdi.

En aquests moments, el Cor ja comptava amb una plantilla ampliada a quaranta components.

L’any 1998 presenta la lectura dramatitzada Un llarg i inacabat pelegrinatge, que es fa al Centre amb motiu del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, en la que interpreta una selecció de música “negra”: espirituals, blues i estandards.

L’any 1999 el Cor decideix fer una passa endavant i després de valorar a fons les possibilitats i els riscos, es decideix a oferir dues audicions del famosíssim Requiem de Mozart, ja amb el nom de Cor Poblenou. A partir d’aquest moment el repertori del Cor va ampliant-se amb la Missa de Glòria de Puccini, un concert de música catalana amb la Cobla Mediterrània, l’oratori El Messies de Händel, la Misa Criolla d’Ariel Ramírez amb el Grupo Conosur, Els miserables en concert escenificat, la Missa de la Coronació de Mozart, el Requiem de Gabriel Faurè, i les sarsueles La Dogaresa i Cançó d’Amor i de Guerra, el Cant per a un vell poble de Salvador Brotons i concerts de Nadal.

Al llarg dels seus 27 anys de vida, el Cor ha fet concerts en diversos llocs, destacant la Basílica de Sant Joan de Valls, el Monestir de Poblet, el Monestir de Montserrat, la Catedral de la Seu d’Urgell i, a Roma, a la Catedral de Santa Maria Maggiore i a l’Institut Pontifici de Música Sacra.